כמה מילים על “מרגישים היפו” או “כמה זה היפו”

  • ינואר 16, 2019
  • 9:10 am

כל התחושות שהגוף משדר במצב של ירידת סוכר מקורן במערכת העצבים הסימפטטית שנכנסת לפעולה ומתריעה על סכנה.

צריך להפריד בין התחושות הללו שאולי הן לא נעימות, אבל בשום אופן לא מסוכנות.

עכשיו השאלה היא, מאיזו רמת סוכר נמוכה הגוף מתחיל להתריע?

אז זה בערך כמו לשאול (ברוח הימים, תרתי משמע..) ממתי קר לך? זה אינדיבידואלי. השכן הרוסי שלי לא מבין למה אני הולך עם סוודר באפס מעלות, כי אצלו זה סוג של קיץ, ולעומתו, המסתנן מאריתריאה קופא מקור ב12 מעלות.
אז זהו ש”התרעת היפו” היא אינדיבידואלית ומאד תלויה במצב ההומאוסטאזיס של הגוף. (המצב ה”רגיל”) אם מישהו “מקפיד” להיות על גבוהים… והממוצע שלו הוא 200, הוא “ירגיש” היפו גם ב130.

אהבתם? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print
שיתוף ב email
דילוג לתוכן