איך מחשבים פחמימות במאפים

  • יוני 21, 2019
  • 2:48 pm

כמות הפחמימות מחושבת בערך של 50% ממשקל המאפה כולו, מה שאומר שמאפה השוקל 50 גר׳ מכיל 25 גר׳ פחמימה. המשקל הוא לאחר האפיה. כמובן, חישוב זה כולל מאפים רגילים שאינם מכילים תוספות שונות המשנות את החישוב לכל יחידה.

ולמי שמעוניין לדייק:
1. שוקלים כל מוצר פחמימתי שמכניסים לבצק ומחשבים אותו.
2. מחלקים את סך הפחמימות במשקל הבצק.
(לדוגמה בלבד, מספרים לא משקפים מוצר אמיתי: 735 פחמימות לחלק לבצק ששוקל 1320 גרם שזה 0.55 לגרם שהם 55 פחמימות ל100 גרם).
3. שוקלים חתיכות בצק לפי 55 גרם פחמימה ל100 גרם (100 לחלק ל-55, כפול 15)

אהבתם? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print
שיתוף ב email