7. מי את גברת פחמימה?

המממ….. נתחיל עם ויקיפדיה?

פחמימות הן קבוצת תרכובות אורגניות. הפחמימות הן התרכובות האורגניות הנפוצות ביותר על-פני כדור הארץ, וגלוקוז היא התרכובת האורגנית הנפוצה ביותר. הפחמימות חיוניות לכל היצורים החיים. לפחמימות ארבעה תפקידים בעלי חשיבות עליונה בביולוגיה:

  • הפקת אנרגיה בתא – כל היצורים החיים, כמעט ללא יוצא מן הכלל, מפיקים אנרגיה מפירוק גלוקוז, תחילת תהליך זה מכונה גליקוליזה.
  • בנייה – מבנים פיזיים רבים, במיוחד בעולם הצומח, עשויים פחמימות (בעיקר תאית ועמילן).
  • DNA ו-RNA – חומצות הגרעין, המכילות את החומר התורשתי של כל היצורים החיים, מורכבות מנוקלאוטידים, אשר כל אחד מהם מכיל סוכר – ריבוז ב-RNA ודאוקסיריבוז ב-DNA.
  • זיהוי תאים – פחמימות נמצאות על-גבי הממברנה החיצונית של רוב התאים. הן משמשות מעין “תעודת זיהוי” של התא באלפי תהליכים ביולוגיים. ללא זיהוי זה לא הייתה כלל מתאפשרת פעולתה של מערכת החיסון, למשל.

(פיהוק ענק….)

אפשר בבקשה לא בשפה של חנונים??

אז ככה: מסתבר שאחד מערכי המזון שמתגנדר בשם “פחמימה” אחראי על עליית הסוכר בדם לאחר אכילתו. ובמילים שלנו: מי שאוכל פחמימות עולה לו הסוכר! חלבונים ושומנים לא מעלים את הסוכר באופן מהותי רק פחמימות.

אז זה אומר שאסור לנו לאכול מאכל שיש בו פחמימות?

ממש לא! זה אומר שאנחנו צריכים לדעת לנהל את צריכת הפחמימות שלנו בהתאם, לצרוך מהן בתבונה ולהזריק אינסולין במינון מתאים.

איך נדע כמה להזריק?

פשוט נספור את הפחמימות… (לא צריך לספור כבשים ומכוניות)

בואו נלמד מה זה “לספור פחמימות”….

אהבתם? שתפו >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print
שיתוף ב email
דילוג לתוכן